Trei jocuri

As vrea sa va prezint 3 jocuri care, dupa parerea mea, respecta destul de mult principiile Montessori, sunt atractive si bogate in oportunitati de invatare prin joaca. Atasez si poze cu jocul in cutie ca sa le puteti gasi in magazine. Cel in limba germana nu stiu daca poate fi gasit in Romania, dar poate exista ceva similar.

 

Spatele cutiei jocului cu forme geometrice
Spatele cutiei jocului cu forme geometrice

 

Fata cutiei jocului cu forme geometrice
Fata cutiei jocului cu forme geometrice

 

Un joc util si interesant (chiar daca din plastic smile emoticon ), care stimuleaza copilul sa tina pionezele cu cele 3 degete necesare pentru a scrie. Se pot crea foarte multe idei cu acest joc pe tema culorilor, se pot crea forme geometrice, litere, cifre etc. Am mai postat acest joc aici https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152238777206020&set=oa.264255687107363&type=3&theater si aici https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152238777301020&set=oa.264255687107363&type=3&theater. Am facut si un joc non-competitiv cu baietii si sotul meu in care fiecare adauga cate o pioneza si la sfarsit ne-am aplaudat reciproc pentru opera pe care am construit-o impreuna.
Un joc util si interesant (chiar daca din plastic smile emoticon ), care stimuleaza copilul sa tina pionezele cu cele 3 degete necesare pentru a scrie. Se pot crea foarte multe idei cu acest joc pe tema culorilor, se pot crea forme geometrice, litere, cifre etc. Am mai postat acest joc aici. Am facut si un joc non-competitiv cu baietii si sotul meu in care fiecare adauga cate o pioneza si la sfarsit ne-am aplaudat reciproc pentru opera pe care am construit-o impreuna.

 

Cutia jocului cu pioneze.
Cutia jocului cu pioneze.

 

Acest joc mi se pare de o calitate mai mare decat majoritatea jocurilor de construit si are si piese relativ mici, pentru copii de varsta mai mare (cred eu, 4+ ani). Ca sa nu se frustreze ca nu se pricepe sa faca un anumit obiect, uneori, ca si in cazul din seara asta, prefer sa fac eu ceva dinainte si sa-l rog pe T. sa dezasambleze. Aici facusem o casa dupa un tipar din joc si T. a scos mai multe piulite cu o cheie speciala. Data viitoare, probabil ca va vrea sa foloseasca surubelnita si cheia franceza. Toate unelte care ajuta la dezvoltarea motricitatii fine, printre altele. Cand a lucrat in seara asta, T. mi-a pus multe intrebari si nu am apucat sa fac nici o poza.
Acest joc mi se pare de o calitate mai mare decat majoritatea jocurilor de construit si are si piese relativ mici, pentru copii de varsta mai mare (cred eu, 4+ ani). Ca sa nu se frustreze ca nu se pricepe sa faca un anumit obiect, uneori, ca si in cazul din seara asta, prefer sa fac eu ceva dinainte si sa-l rog pe Theo sa dezasambleze. Aici facusem o casa dupa un tipar din joc si Theo a scos mai multe piulite cu o cheie speciala. Data viitoare, probabil ca va vrea sa foloseasca surubelnita si cheia franceza. Toate unelte care ajuta la dezvoltarea motricitatii fine, printre altele. Cand a lucrat in seara asta, Theo mi-a pus multe intrebari si nu am apucat sa fac nici o poza.
Ti-a placut articolul? Mai treci pe la mine ­čÖé

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *