Despre

1Despre mine

Bine ai venit si da-mi voie sa-ti spun cateva cuvinte despre mine.

Eu sunt Raluca Dobre, profesionista cu 10 ani experienta in comunicare, sotie de 15 ani si mama a trei copii de 8 ani.

Cand aveam 14 ani, m-am gandit ca citisem toate cartile importante din lume. Cand aveam 20, eram convinsa ca prietena mea cea mai buna de atunci va ramane asa – cea mai buna, minunata, unica – pe vecie. Cand aveam 30, credeam ca traisem tot ce se putea trai cu sotul meu si ca echilibrul pe care-l descoperisem nu poate fi zguduit de nimic. In prezent si dupa 6 ani cu unul, apoi doi, apoi trei copii, am invatat sa nu mai gandesc in absolut.

De cand am copii, marea transformare in mine se petrece nu lunar, nu saptamanal, ci zilnic, chiar minut de minut. Traiesc un proces tare anevoios, in care ma confrunt cu traume nerezolvate din copilarie, neajunsuri ale personalitatii mele si presiuni exterioare care nu se limiteaza doar la nevoile copiilor si ale sotului meu.

De cand sunt mama, ma descopar si recreez tot mai mult. Ma pasioneaza interactiunea cu alti parinti care sunt pregatiti si dornici, ca si mine, sa impartaseasca si dificultati pe care le intampina, nu doar sa afiseze o imagine perfecta a parintelui modern. Ma ajuta sa evoluez si ma simt implinita cand pot sprijini sau inspira pe altcineva prin intermediul grupului de Facebook ImiPlaceMontessori si, sper eu, si prin intermediul acestui blog.

Pana de curand, am citit foarte mult pe teme de parenting bland, am urmat un curs de comunicare cu copiii si cursul de formare pentru asistenta de educatoare Montessori, organizat de Institutul Montessori din Romania. Acum ma simt pregatita sa realizez niste lucruri care ma reprezinta si care, sper eu, ma vor ajuta sa fiu o mama mai echilibrata si blanda. Despre aceste lucruri va voi povesti aici, pe blog, pe masura ce le realizez.

Despre copiii mei
_mg_1199

Nascut in iulie 2010, Theodor (supranumit Zvarlughita-Ghita) este  copilasul cel mai incercat dintre ei trei si cel care ne incearca pe noi, ca parinti, cel mai mult. Cu parul blond-ondulat si ochii albastri, sensibil, creativ, agil si fizic ca o creatura a padurii, capabil si dornic sa-si exprime sentimentele imediat si fara a lasa loc la indoiala, Theo pare ca si-a asumat rolul de a ne scoate din letargie. El ne ajuta sa constientizam ca tot ce facem, simtim, gandim este resimtit de copii cu mare acuitate.

Filip (supranumit Bukurino) este nascut in mai 2012, este saten cu ochii verzi, calm si perseverent, il studiaza indeaproape pe fratele lui mai mare si pastreaza ce considera potrivit pentru el. Filip este painea noastra calda, nimeni ca el nu se lipeste la piept atat de complet si in acelasi timp nimeni nu ne poate face mai faimosi in cartier cu tipetele lui atunci cand este nemultumit.

Cu doi ochi mari, rotunzi si negri, Ana (supranumita Bunutza) ne-a recunoscut pe toti de cand a venit acasa de la maternitate, ne-a studiat si ne-a spus cu claritate ce are nevoie. Ana s-a nascut in februarie 2014 si de atunci ne uluieste cu forta interioara de care da dovada, capacitatea de a se comunica pe sine insasi desi inca nu vorbeste propriu-zis si neinfricarea cu care-si expune punctul de vedere in fata fratilor ei mai mari si mai puternici.

Despre Booboorooz

Booboorooz exprima intentia mea de a ma exprima, povesti, conecta cu persoane care au valori si experiente comune cu mine. Timp de doi ani, am impartasit pe blog in special experientele mele cu metoda de educatie alternativa Montessori. Atunci cand, la inceputul anului 2016, dintr-o eroare tehnica, a fost sters tot continutul blogului, am muncit cateva zile intense sa recuperez cat mai multe articole.

Din aprilie 2016, am re-inceput sa scriu regulat pe cele doua teme mari care ma pasioneaza: Montessori si strategii si trairi de parinte.

Ne mai putem conecta si prin pagina mea de Facebook.