Ne jucam in masina

Calatoriile noastre cu copiii, fie ele scurte sau lungi, sunt dificile.  Asa incat, atunci cand sunt relaxata si creativa, le propun diverse jocuri menite sa detensioneze atmosfera, sa ne apropie in loc sa ne desparta si sa treaca timpul mai placut. M-am gandit sa impartasesc cu voi cateva jocuri care au succes la noi.

 

Ghicitoarea

„Ce este ascutit, scoate foc si zboara in cosmos?” Asa a inceput acest joc Theo in dimineata asta. Cum spune si denumirea, unul dintre baieti pune o intrebare si eu trebuie sa ghicesc la ce se gandeste. Pentru mine este interesant sa observ la ce se gandeste Theo si cum Filip in general pune intrebari din aceleasi domenii ca fratele lui mai mare.

 

Trigger word

Eu spun un cuvant si Theo si Filip spun cate un cuvant care le vine in minte. De exemplu:

Eu: „Copac”. Theo: „Mar”. Filip: „Masina zburatoare” 🙂

Mi-a venit ideea acestui joc din dorinta – manipulatoare, recunosc – de a-i sonda pe copii ce le vine in minte cand vorbesc despre unul dintre noi, parintii, bunici sau alte persoane din viata lor. Theo imediat a sesizat abordarea inselatoare si a refuzat sa continue jocul despre persoane. Asa incat am revenit la obiecte impersonale.

 

Sustine-mi privirea

Acest joc este greu de implementat in masina pentru ca trebuie sa fiu atenta la condus. Il putem juca atunci cand este foarte aglomerat si stau mult timp pe loc. L-am gandit intr-o dimineata cand copiii erau foarte agitati si eram blocati intr-o coloana interminabila. Atunci m-am intors catre Theo care se ciondanea cu Ana si mi-am amintit ca atunci cand este stresat, partea din creier responsabila cu ratiunea, controlul de sine, concentrarea nu mai functioneaza. Asa incat, i-am propus lui Theo sa se uite la mine in ochi cat timp eu numar pana la 30. S-a linistit ca prin minune si mi-a cerut sa mai fac asta inca de 2 ori. Treptat, am putut observa cum reusea sa-mi sustina privirea mai multe secunde la rand. Am facut asta si cu Ana si Filip. Si buf, energia s-a schimbat (iar coloana de masini s-a pus in miscare).

 

Zgomote

Acest joc a pornit de la jocul de-a ghicitoarea, cand Theo a intrebat „Ce urla la luna ca leul?” 🙂 De aici, am inceput impreuna sa facem ca lupul si leul, am descoperit ca nu stim cum face girafa, dar stim cum face un camion.

 

Voi cum va jucati in masina cu copiii vostri?

 

Later edit: am gasit un articol cu cateva jocuri foarte interesante, poate va inspira. Click aici.

 

Ti-a placut articolul? Mai treci pe la mine 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *