Cand varicela m-a invatat despre vindecare

Atunci cand trei copii se imbolnavesc de varicela unul dupa altul, imi ia trei saptamani sa scriu un articol pe blog. Si acela tot despre varicela 🙂

Sta Theodor pe prispa mintii sale si se simte nelalocul lui. De zile intregi deja, este iesit din comun de nervos, i se pare ca viata lui e grea si ca e singur pe lume. Ca fratele si sora lui il agaseaza parca mai mult decat de obicei si mami si tati sunt indisponibili sufleteste pentru el. Deodata, aude un vajait-falfait, urmat de o frana scartaita si se trezeste uitandu-se la o creatura buboasa si zambitoare.

Virusul varicelo-zosterian At-Your-Service: Ce faci frate? Pari cam plouat…

Theodor: Da, frate, m-ai ginit. Da’…tu cine esti?

Vzays: Io sunt ala de ajut copiii sa-si schimbe pielea.

T se uita cas-mirat.

Vzays explica: Uneori copiii strang suparare in ei si eu ii ajut sa scoata supararea pe piele, care dup-aia cade, in timp ce primesc ingrijire premium de la mamici speriate (sau alte persoane dragi din preajma).

T se uita la noul lui prieten mai lamurit, lung si cu o sclipire de speranta in ochi.

Vzays: Ehehe, pari interesat de subiect. Ce zici, facem un parteneriat?

Si uite asa, in total acord cu starea lui emotionala, Theodor nu a facut bube doar in cateva mici zone pe picioare. In rest, a fost orgia bubelor. Mari, tari, pline de lichid mai intai transparent, apoi scarboso-galbui-verzui-maronii, apoi pleostite si acoperite incet, dar sigur, de cojite. Parca dansau dansul detoxifierii. Si ce sa vezi, pe langa faptul ca prin prisma bolii l-am izolat, adica am petrecut timp exclusiv cu el, l-am mai si mangaiat ore intregi pe spate, unde avea mancarimi excesive. Adica…nu stiti mami, tati, cum puteti sa ma ajutati? Vi se pare ca aveti lucruri mai bune de facut decat sa petreceti timp exclusiv, de calitate cu mine, sa ma mangaiati si iubiti? Va arat eu calea 🙂

Filip si Ana au evaluat situatia cu repeziciunea caracteristica familiei noastre si au conchis ca propunerea e interesanta. Asa ca au batut si ei palma cu Vzays. Si tot caracteristic familiei noastre, au realizat proiectul “o vacanta cu bube si iubire” cu maxima seriozitate si responsabilitate asumata.

Nu stiu ce dezechilibre emotionale si-au dres copiii astia prin aceasta boala, nu stiu ce semnificatie are faptul ca fiecare dintre cei trei copii a avut zone specifice si diferite de ceilalti doi in care s-a dezvoltat boala. Dar stiu de convingerea asta a mea ca bolile reflecta niste dezechilibre emotionale. In cazul acesta si in altele (fericite), cred eu, prin boala sufletul s-a curatat de o povara. Sunt recunoscatoare pentru faptul ca noi ca parinti – recipienti ai mesajului sau ei ca si copii – transmitatori nu am simtit nevoia pentru o boala mai grava. Iti multumim, varicela, pentru ajutor si invataminte!

 

Ti-a placut articolul? Mai treci pe la mine 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *